9.4
uitstekend!
94
uitstekend!

Onze historie

Ruim 30 jaar Franken

1

Familie

2

Generaties

3

Vestigingen

30+

Jaren ervaring

Betrokkenheid,
kwaliteit en
plezier.

autobedrijf FRANKEN


Vanaf 1991 is autobedrijf Franken vanuit Elspeet actief in de autobranche. Door de jaren heen heeft het bedrijf kennis gemaakt met de merken Ford & Opel. Niet alleen in Elspeet, maar ook Putten en Nunspeet zijn erbij gekomen. Recent is het autobedrijf ook toegevoegd aan het netwerk van Eurorepar Car Service. Naast het verzorgen van onderhoud, reparatie en in-/verkoop van personen en bedrijfsautos houdt Franken Automotive zich ook bezig met Lease en Verhuur.

Ga met ons mee de tijd door.

30+ jaar familie franken

1991

Oprichting


Vanaf 1991 is autobedrijf Franken vanuit Elspeet actief in de autobranche. Adrie en Coby Franken begonnen op de rand van het dorp Elspeet met een garage en bouwde hiermee aan het bedrijf zoals het er nu staat. Voormalig Ford dealer Gerritsen uit Apeldoorn kwam met het verzoek om Ford in Elspeet en omgeving te gaan verkopen en Adrie Franken ging daar op in. Vanaf die dag is het bedrijf zich steeds meer gaan richten als merkdealer en is Ford een belangrijk merk voor autobedrijf Franken geworden.

2003

Vestiging Putten


In 2003 groeide het bedrijf met de overname van autobedrijf Schuit in Putten, wat toen een Opel specialist was. Hiermee maakte het bedrijf kennis met het merk Opel.

2004

Opel Dealer


Toen in 2004 garage Koetsier in Elspeet werd overgenomen verhuisde het autobedrijf naar midden in het dorp als merkdealer van Opel. Tot op heden verkopen en onderhouden wij nieuwe en gebruikte Opels. Inmiddels behoren wij als Opel Erkend Reparateur bij het Stellantis netwerk.

De leaseafdeling van
Franken is sterk
in Private Lease en Short Lease,
Netto Operational Lease,
Full Operational Lease
en Financial Lease

2014

Franken Lease


Vanaf 2014 bedienen we de voornamelijk zakelijke markt met Franken Lease BV. Met de start van een eigen website en keurmerk is de lease afdeling erg gegroeid. Tegenwoordig bedienen we niet alleen de zakelijke markt maar ook de particuliere markt door middel van Private Lease.


Meer over lease ›

2016

Nunspeet


Vanaf 1 maart 2016 is met de overname van Andries Beelen auto’s in Nunspeet een derde vestiging geopend, een lang gekoesterde wens van Adrie en Coby Franken. Hiermee kunnen zij op de Veluwe een groot gebied bedienen. Nunspeet heeft zich ontplooit tot de Ford specialist vestiging van Nunspeet en omstreken.

2021

Een echt familiebedrijf


Op 22 november 2021 hebben beide zoons, Gerco en Erwin, getekend om mede-eigenaar te worden van Autobedrijf Franken. De tweede generatie in het autobedrijf is dus een feit! Dat beide zoons in het autobedrijf kwamen werken was niet vanzelfsprekend. “Onze ouders lieten ons daarin vrij”, aldus Gerco.“Ik had wel snel besloten om het autobedrijf in te gaan, vanaf kinds af aan was ik al gek op auto’s”. Erwin: “De auto’s zelf trokken mij niet direct op jonge leeftijd, intussen kunnen we wel zeggen dat dat aardig veranderd is, haha”. “We hebben ze altijd vrij gelaten in hun keus voor het autobedrijf of niet, ze moeten doen wat ze leuk vinden. Dat ze uiteindelijk beide mede-eigenaar zijn geworden maakt ons natuurlijk enorm trots!" Aldus Adrie & Coby Franken.

‘We zijn trots op onze geschiedenis!’

Adrie en Coby, Gerco en Joanne en Erwin en Denise Franken

Elspeet
Opel Erkend
Reparateur

Nunspeet

Ford Specialist & Eurorepar
Car Service

Putten

Ford Specialist, Opel Service
& Eurorepar Car Service