Banden


Banden reparatie en vervanging in Elspeet, Nunspeet en Putten

Franken biedt ook vervanging en reparatie voor banden in Elspeet, Nunspeet en Putten aan. Onze service-adviseurs adviseren u over de juiste banden keuze. U kunt bij één van onze vestigingen direct terecht voor het repareren van uw band, mocht deze niet gerepareerd kunnen worden hebben we vaak een band op voorraad en anders snel in huis.
Ook zorgen wij voor voor de opslag van uw winter- en zomerbanden.

Winterbanden

✔ Meeste grip in winterse omstandigheden

✔ Aanzienlijk kortere remweg tijdens kou

✔ Verplicht in enkele landen

Banden zijn belangrijk, ze bieden als enige direct contact tussen uw auto en het wegdek. Winterbanden bieden aanzienlijk meer grip bij temperaturen onder de 7°C. Niet voor niets dat enkele Europese landen winterbanden verplicht stellen, wel zo veilig.

banden winterbanden zomerbanden allseason banden elspeet nunspeet putten


Zomerbanden

✔ Beste prestaties boven de 7°C

✔ Goedkoper in aanschaf – minder slijtage

✔ Minder Co2 uitstoot – lager benzineverbruik

Het rubber van zomerbanden is afgestemd op hogere temperaturen. Het rubber is vaak harder/zwaarder dan een winter- en/of allseason band. De slijtage bij een zomerband is samen met de rolweerstand minder. Dit levert een lager brandstofverbruik op wat weer ten goede komt aan het milieu!

All Season banden

✔ Juiste keuze voor temperaturen in Nederland

✔ Geen opslagkosten en dubbele wisseling

✔ Altijd goed voorbereid

All season banden is vaak dé oplossing voor mensen die in Nederland blijven. Ze bieden het beste aan van een zomer- en winterband. U bespaart tevens op een extra velgen- of banden set, opslagkosten en bandenwisseling twee keer per jaar. De all season band is toch niet altijd de juiste keuze, wij geven advies aan de hand van uw situatie.

banden vervanging elspeet nunspeet putten


Bandenservice

Uitlijnen

Het uitlijnen van uw auto is erg belangrijk. Banden die niet goed uitgelijnd zijn, zijn een onnodige kostenpost, denkt u aan: onnodige slijtage, hoger brandstofverbruik en meer uitstoot. Heeft u twijfels of uw auto wel goed uitgelijnd is? Onze monteurs rijden met u mee om te bepalen of uitlijnen noodzakelijk is.

Banden balanceren

Het balanceren van uw banden is belangrijk om onnodig slijtage en irritatie tegen te gaan. Trillende banden kunnen een ergernis zijn voor uw dagelijkse autorit. Bij de bandenwisseling balanceren wij uw autobanden zodat u zeker weet dat u veilig en comfortabel op weg kan gaan.

Banden wisselen

Bij het wisselen van uw banden letten wij op wet- en regelgeving. Daarnaast adviseren wij u hoe u zo lang mogelijk kunt doen met uw banden. Wisselen tussen voor- en achteras kan een oplossing zijn! Maar ook juist advies voor winter, zomer en all season banden kunt u bij ons verwachten. Alles om ervoor te zorgen dat u comfortabel, veilig en zuinig op weg kan gaan.

Banden reparatie

Autobedrijf Franken in Elspeet, Nunspeet, Putten en omgeving biedt daarnaast ook banden reparatie aan. Uw band kan vaak na een spijker in de band nog gerepareerd worden, het is dan onnodig om een band compleet te vervangen. Wij repareren indien mogelijk veilig zodat u weer snel op weg kan gaan! Wilt u meer weten over banden? Hier vindt u de uitleg van de band.

Plan uw afspraak in Elspeet, Nunspeet en Putten!

U kunt altijd per direct bij ons terecht. Wilt u online een afspraak inplannen? Dat kan hier: werkplaatsplanner.