APK-keuring


Wij verzorgen uw APK

Bij Franken bent u welkom in Elspeet, Nunspeet en Putten voor uw APK-keuring. Onze gediplomeerde APK-keurmeesters beoordelen de staat van uw auto volgens RDW-regelgeving. Niet alleen is de keuring volgens wet- en regelgeving verplicht maar het waarborgt ook de veiligheid van uw auto. Naast bijvoorbeeld de controle van remmen en bandenslijtage houden wij ook rekening met enkele milieu-aspecten. Zo draagt iedereen een steentje bij voor een betere leefomgeving! Wij zijn RDW en BOVAG erkend. Bij de BOVAG kunt u alle informatie omtrent APK vinden: deze is hier te vinden.

RDW- en BOVAG-erkend voor APK-keuring in Elspeet, Nunspeet en Putten

Gratis APK-keuring tijdens onderhoudsbeurt

Vaak gaat de APK hand in hand met uw onderhoudsbeurt. Wij keuren uw auto gratis in combinatie met de onderhoudsbeurt. Naast deze service kunt u ook gebruik maken van onze gratis haal- en brengservice. Vervangend vervoer is ook een mogelijkheid! Aan het eind van de dag wordt uw auto gewassen thuisgebracht of kunt u uw auto ophalen.

APK-keuring voor elektrische auto’s in Elspeet, Nunspeet en Putten

Net als elke auto met een verbrandingsmotor moeten ook hybride en elektrische auto’s APK gekeurd worden. De tests die gedaan worden zijn ongeveer hetzelfde als bij een gewone auto, alleen wordt er ook gekeken naar de elektrische aandrijflijn en de onderdelen daarvan.

De APK is alleen een controle op veiligheid en milieu en is dus géén onderhoudsbeurt. Laat uw auto dus altijd goed onderhouden naast de APK om. Onze werkplaatsen zijn ingericht op zowel de huidige verbrandingsmotoren als ook de hybride en elektrische auto’s zodat onze monteur veilig kan werken aan uw auto.

Hoe vaak moet uw auto gekeurd worden?

APK keuring bij nieuwe auto’s

Uw nieuwe auto moet om de vier jaar gekeurd worden als het een benzine motor betreft. Bij een diesel auto is dit na drie jaar verplicht.

APK keuring bij gebruikte auto’s

Bij een gebruikte benzine auto van vier jaar oud moet deze om het jaar gekeurd worden. Is deze ouder dan acht jaar? Dan moet de benzine auto elk jaar gekeurd worden. Is uw diesel auto ouder dan drie jaar? Dan moet deze ook elk jaar gekeurd worden!

Plan uw afspraak in Elspeet, Nunspeet of Putten

In Elspeet, Nunspeet en Putten bent u van harte welkom voor uw APK-keuring. U kunt hier online uw APK-keuring inplannen, we zien u graag terug!