Winterbanden bij Franken Elspeet, Nunspeet en Putten.


Winterbanden elspeet nunspeet putten

Sneeuw opkomst!

Vanaf november heb je vaak discussies over wel of niet winterbanden. Op het internet, en op verjaardagsfeestjes is het een hot item. Aankomend weekend is één ding zeker: wie veilig op weg wil moet goede banden onder zijn/haar auto hebben.

Deze vind u bij Franken Elspeet, Nunspeet of Putten. Of laat gelijk een wintercheck uitvoeren.


Winterbanden of All-season?

Verzekeraars adviseren vaak winterbanden. Dit is omdat de winterbanden tijdens de koude periodes veiliger zijn. Als je veel rijdt, hoef je zelfs niet te twijfelen over wel of geen winterbanden maar gewoon je winterbanden aanschaffen. Zo ga je veiliger de weg op. Ook als je op wintersport gaat is verstanding om winterbanden te nemen. In veel wintersport landen zijn winterbanden zelfs verplicht.

Een all-season band is ook een goede band voor als u alleen in Nederland blijft. Gaat u naar het buitenland waar winterbanden verplicht zijn? Let dan op de tekens op de band, lees hier meer over.

Winterbanden hebben toch altijd bij ijzel en sneeuw een veel kortere remweg, tot wel de helft korter. De betere grip komt omdat het zachter rubber is en een ander profiel bevat met meer inkepingen. De voorkeur in winterse omstandigheden gaat dus wel uit naar een winterband.


Advies nodig?

Neem contact op met onze service adviseur, of plan gemakkelijk via onze werkplaatsplanner uw afspraak.

U bent altijd vrij om voor snelle service direct langs te rijden. In verband met corona ontvangen wij wel liever een telefoontje met beschikbaarheid.

Voor alle extra informatie over winterbanden bezoek hier de ANWB website.

Winterweer op komst

Wintercheck auto elspeet nunspeet putten

Veilig de winter door? Doe de gratis wintercheck en voorkom verassingen. Wij controleren uw auto op vitale punten.

gratis pechhulp ford opel

Wist u dat tijdens uw jaarlijkse onderhoud gratis pechhulp service erbij krijgt? Zo bent u ook verzekerd van hulp in winterse omstandigheden.