Auto uitlijnen


Wielen uitlijnen in Elspeet, Nunspeet en Putten

Wielen uitlijnen, wat is het belang? Een auto die niet goed uitgelijnd is, zorgt voor een onnodige kostenpost, denkt u aan: onnodige slijtage, hoger brandstofverbruik en meer uitstoot. Heeft u twijfels of uw auto wel goed uitgelijnd is? Onze monteurs rijden met u mee om te bepalen of uitlijnen noodzakelijk is.

Uitlijnen-banden-elspeet-nunspeet-putten


Verschil balanceren en uitlijnen

Bij het uitlijnen van de wielen betreft het niet de banden of de velgen. Bij het uitlijnen van uw auto worden ophangingsdelen afgesteld zodat de wielen van de auto evenwijdig aan elkaar staan. Daarnaast zorgt de ophanging ervoor dat de wielen weer recht op het wegdek komen te staan.
Voordeel uitlijnen auto: Verhelpen van onnodige slijtage, hoger brandstofverbruik en meer uitstoot. Daarnaast krijgt de auto een betere wegligging en is er meer controle over het stuur.

Bij het balanceren van de wielen wordt de velg in balans gebracht samen met de velg. Dit gebeurt door een een balanceer apparaat die onbalans opmerkt. Met lood wordt onbalans weggehaald zodat u weer comfortabel op weg kunt. Wij balanceren altijd uw wielen na de banden wisseling.
Voordeel banden balanceren: onbalans weghalen, trillingen tijdens het rijden verhelpen.
Lees meer over onze bandenservice.

Afspraak maken voor uitlijnen

Voor het uitlijnen van uw auto kunt u altijd per direct bij ons terecht. Liever een afspraak inplannen? Bezoek onze werkplaatsplanner.