Geschiedenis


Wie zijn wij?

ford opel elspeet nunspeet putten

2003 – Putten

In 2003 groeide het bedrijf met de overname van autobedrijf Schuit in Putten, wat toen een Opel specialist was. Hiermee maakte het bedrijf kennis met het merk Opel.

onderhoud auto elspeet nunspeet putten

2004 – Opel dealer

Toen in 2004 garage Koetsier in Elspeet werd overgenomen verhuisde het autobedrijf naar midden in het dorp als merkdealer van Opel.

1991 – Oprichting

Vanaf 1991 is autobedrijf Franken vanuit Elspeet actief in de autobranche. Adrie en Coby Franken begonnen op de rand van het dorp Elspeet met een garage en bouwde hiermee aan het bedrijf zoals het er nu staat.

Voormalig Ford dealer Gerritsen uit Apeldoorn kwam met het verzoek om Ford in Elspeet en omgeving te gaan verkopen en Adrie Franken ging daar op in. Vanaf die dag is het bedrijf zich steeds meer gaan richten als merkdealer en is Ford een belangrijk merk voor autobedrijf Franken geworden.

auto onderhoud elspeet nunspeet putten

2014 – Franken Lease

Vanaf 2014 bedienen we de voornamelijk zakelijke markt met Franken lease BV. Met de start van een eigen website en keurmerk is de lease afdeling erg gegroeid. U vindt hier onze lease-website.

2016 – Nunspeet

Vanaf 1 maart 2016 is met de overname van Andries Beelen auto’s in Nunspeet een derde vestiging geopend, een lang gekoesterde wens van Adrie en Coby Franken. Hiermee kunnen zij op de Veluwe een groot gebied bedienen. Nunspeet is daarnaast dé Ford specialist die er in de omgeving te vinden is.