DE NIEUWE FOCUS 2022 NOG BETER!


Focus ST 2022
Het front van de nieuwe Focus, vergelijkbaar met de Fiesta


Is er veel veranderd bij de nieuwe Focus die in het eerste kwartaal van 2022 leverbaar is? Het front laat zien van wél!


Expressief design: het front

We zijn intussen niet onbekend met het front van Ford. We hebben de eerste beelden van de nieuwe Fiesta al gezien, daar zien we dezelfde neus terug. Het logo van Ford ‘Blue Oval’ ligt niet meer op de motorkaprand maar is in de grille verwerkt. Donkere koplamp behuizing op de Titanium en luxere versies geeft het geheel mooie lijnen. De LED verlichting is afgeslankt aan de voorkant wat ons betreft zeer geslaagd deze look!

De achterkant is hetzelfde gebleven maar we kunnen niet verder gaan zonder te zeggen dat de achterlichten aangepast zijn, iets wat bij de Fiesta ook gebeurd is: donker middendeel en een opvallend lichtpatroon.

En een leuk detail bij Ford? Elk model staat voor een levensstijl. Active? Avontuur! ST-Line: Sportief. Vignale? Pure luxe.. Door de verschillende ‘X’ uitvoeringen en uitrusting niveaus zijn er een totaal van 5 soorten nieuwe lichtmetalen velgen.


Focus active 2022 voorkant
2022 Focus: voorkant
Focus active zijkant 2022
2022 Focus: zijkant
Focus active 2022 achterkant
2022 Focus: achterkant


Een gevarieerd aanbod aan motoren

De EcoBoost van Ford blijft keer op keer de bekroonde motor te zijn. Met relatief weinig problemen en continue ontwikkelingen is dit een zeer zuinige motor. De nieuwe 6-bak handgeschakelde 1.0 EcoBoost 48-volt Hybrid (Mild Hybrid) motor is leverbaar met 125PK en 155PK. Hoe deze mild-hybride aandrijving werkt? Dat legt Ford het beste zelf uit: “De mild hybride-aandrijflijn heeft geen reguliere dynamo, maar een Belt-driven Integrated Starter/Generator (BISG). Daarmee wordt remenergie, die normaal gesproken verloren gaat, omgezet in elektriciteit en opgeslagen in een speciale lithium-ion-batterij. De BISG doet ook dienst als motor en ondersteunt de verbrandingsmotor bij het wegrijden. Dat zorgt voor een betere respons en ook hoeft de verbrandingsmotor minder hard te werken voor gelijke prestaties. Dat resulteert weer in een lager brandstofverbruik.”

Uniek: Powershift automaat mét mild-hybride aandrijflijn
Is er nog nieuws in motorenland? Jazeker! De Focus wordt leverbaar met de compleet nieuwe zeventraps Powershift-automaat. De dubbele koppeling maakt het schakelen verfijnder. Tijdens het inhalen zorgt de automaat er bijvoorbeeld voor dat met de kickdown de auto drie versnellingen terugschakelt. Wat de Powershift-automaat uniek maakt is de combinatie met de mild-hybride aandrijflijn. Uniek is leuk, maar heeft het ook een voordeel? Jazeker en dat is lekker zuinig rijden.

Kilometervreters opgelet!
De diesel is nog niet uitgedaan bij Ford. Ford levert de Focus in Nederland ook met de krachtige 1.5-liter EcoBlue motor. Daarnaast is er ook nog de 2.0 EcoBlue 150PK met automaat.


12,3" scherm nieuwe focus
12,3″ Scherm kennen we al van de huidige Focus

Nog meer nieuws?

Nog praktischer

Praktisch gezien heeft de Focus nog meer nieuwigheden en dat heeft hij te danken aan de klanten van Ford. Ford heeft geluisterd naar haar klanten en enkele punten in de laadruimte sterk verbeterd: 2 lampjes in de koffer, kortere vezels van de bagagemat die verschillend instelbaar is. De ‘natte zone’ is ook nieuw, een speciaal gecoat oppervlak in de ruimte onder de laadvloer. Ideaal voor het vervoeren van natte schoenen of een paraplu.

Natte zone Focus 2022

SYNC 4-technologie
Het nieuwste systeem leert van de bestuurder door middel van een geavanceerd machine-learning algoritme. Op basis daarvan doet het systeem betere suggesties en geeft het nauwkeurigere zoekresultaten. Onder andere ook weer voorzien van Apple Carplay en Android Auto.

13,2″ Digitaal scherm komt u maar!
Groter mocht wel bij het scherm van de Focus (en ook Fiesta, Kuga etc..) we krijgen een compleet nieuw 13,2″ digitaal scherm. Uitgevoerd met nog meer functies wat zorgt voor een opgeruimder dashboard. Verwarming en ventilatie zal nu bijvoorbeeld via het scherm te bedienen zijn.

13,2" scherm nieuwe Focus
13,2″ Digitaal scherm
13,2" scherm Focus 2022
Meer functies mogelijk!

MEAN GREEN: FOCUS ST 2022

De kleur zagen we ook al bij de Fiesta en nu zien we ‘m weer! De luxe metallic lak ‘Mean Green’ zal ook leverbaar zijn op de Focus ST in 2022. Naast de nieuwe neus en alle extra features die voorzien zijn op de gewone Focus heeft de ST ook compleet vernieuwde Performance stoelen. De stoelen zijn zelf ontwikkeld door de Performance afdeling.

Focus ST 2022
Focus ST 2022
Mean Green Focus ST
Dit is de kleur voor de ST: Mean Green

Beschikbaarheid van de Nieuwe Focus in 2022

De levering van de nieuwe Focus zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2022. Prijzen zijn nog niet bekend.

2022 Active en ST-Line
Active & ST-Line 2022
Focus ST-Line 2022
Focus ST-Line 2022

Over Autobedrijf Franken

Autobedrijf Franken is sinds 1991 gevestigd in Elspeet, Nunspeet en Putten. Het is een full-service autobedrijf met o.a. verkoop van nieuw en gebruikte auto’s, een eigen leasemaatschappij, schadeherstel, reparatie en onderhoud. Franken is officieel Opel-dealer en is daarnaast volop gericht op Ford om Specialist van dit merk te zijn.

Als eerste het nieuws lezen over de nieuwe Ford Focus? Houd onze pagina’s in de gaten en bezoek de website: www.autobedrijffranken.nl