De facelift van de nieuwe Ford Fiesta 2022


nieuwe Fiesta facelift 2022
Officieel: De Fiesta facelift

Uiterlijke veranderingen van de Fiesta

Wat we allemaal willen weten: wat is er eigenlijk veranderd aan de Fiesta? De neus -wat gelijk opvalt- is vernieuwd. Het logo ligt niet meer op de bumper maar is nu in de grill verwerkt. Het ontwerp van de koplampen zijn ook aangepast en de Fiesta is nu voorzien van standaard volledige LED koplampen. Optioneel zijn de Matrix-ledkoplampen geworden met dezelfde techniek die we al kennen vanuit de Focus. Het licht schijnt nu om de tegenligger heen terwijl het grootlicht actief blijft – een mooie functie voor in de bossen. De achterkant is zo goed als hetzelfde gebleven op de achterlichten na, deze zijn door de optionele led functie iets donkerder geworden. Het front om de mistlampen heen is veranderd en er zijn spiksplinternieuwe velgen beschikbaar!

Nieuwe facelift Fiesta 2022
Facelift: Fiesta ST-Line voorkant
Facelift Fiesta ST-Line 2022
Facelift: Fiesta ST-Line achterkant

Een 12,3″ feestje van binnen..

Een groot instrumentenpaneel volledig digitaal.. Altijd gaaf om te zien! We kenden deze techniek ook al uit de Focus, Kuga én de Explorer. Het scherm is 12,3″ groot en is volledig digitaal. Het scherm past zich daarbij aan, aan de geselecteerde rij-modi. Van de huidige Fiesta kennen we al het SYNC 3 systeem wat ook weer (optioneel) is in de Fiesta. Naast de standaard navigatie is er dus ook weer ruimte voor Apple CarPlay en/of Android Auto. Het interieur van de Fiesta is verder vrij standaard gebleven maar een digitaal 12,3″ scherm kan ons al enthousiast genoeg houden!

12,3" digitaal scherm Fiesta
Het instrumentenpaneel: 12,3″ Digitaal scherm
Fiesta SYNC3
SYNC 3 kennen wij al

Ford Fiesta Interieur
Ford Fiesta interieur 2
Ford Fiesta interieur 2

Kies voor Mild-Hybrid

Of… kies voor de sterke 1.5 EcoBoost 200PK motor! Met 30 Nm (320 totaal) duurt een sprint 6,5 seconden naar de 100. Nog leuker: de Fiesta is beschikbaar met Circuit Mode.

De ST onderscheid zich naast het extra koppel ook met een nieuwe kleur die we al kennen van de Puma ST: Mean Green.

Als laatste verwend Ford ons met bijzonder gave 5 gaats-velgen.


Fiesta ST Mean Green
Mean & Green: Fiesta ST

Facelift Fiesta Active

Terug naar de Mild Hybrid, er zijn vier motoren leverbaar: de 1.0 EcoBoost 100PK en twee 1.0 EcoBoost Hybrid (125 of 155PK) motoren. Hybrid is in dit geval een Mild Hybrid motor, er zit een 48V batterij in ter ondersteuning. Het elektrisch rijden zit er dus (nog) niet in voor de Fiesta. De laatste en vierde motor is de 1.5 uit de Fiesta ST.

De mild-hybride motor werkt als volgt: De mild-hybride heeft een zogeheten BISG (Belt-driven Integrated Starter Generator): een met een riem aangedreven geïntegreerde starter-generator, die de conventionele wisselstroomdynamo en startmotor vervangt. De ANWB heeft dit keurig voor ons uitgewerkt. 


Beschikbaarheid van de Nieuwe Fiesta Facelift

Prijzen en exacte specificaties van de verschillende uitvoeringen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Over Autobedrijf Franken

Autobedrijf Franken is sinds 1991 gevestigd in Elspeet, Nunspeet en Putten. Het is een full-service autobedrijf met o.a. verkoop van nieuw en gebruikte auto’s, een eigen leasemaatschappij, schadeherstel, reparatie en onderhoud. Franken is officieel Opel-dealer en is daarnaast volop gericht op Ford om Specialist van dit merk te zijn.

Als eerste het nieuws lezen over de nieuwe Ford Fiesta? Houd onze pagina’s in de gaten en bezoek de website: www.autobedrijffranken.nl